‘Hello World’ este punctul de început în orice limbaj de programare. După cum și pagina Wikipedia ‘Program Hello World‘  ne prezintă, este cel mai scurt și simplu program ce afișează de obicei mesajul ‘Hello World’ pe ecran. În programarea Embedded acest program poate reprezenta aprinderea unui LED. Scopul este de a avea un prim ‘feeling’ asupra limbajului.

Dacă îmi permiteți o analogie, este la fel ca mesajul ‘Te iubesc !’, ‘Bun Venit !’ sau ‘Bună ziua !’ în mai multe limbi pe care îl găsim scris în diferite locuri sau pe diferite obiecte. Aici se găsește ‘Te iubesc !’ în mai multe limbi. Interesant, în Slovacă se spune ‘Iubim ta’ :)).

Programul ‘Hello World !‘ poate fi asemănător în majoritatea limbajelor de programare. O simplă căutare pe Google ne poate ajuta sa identificam varianta de ‘Hello World !’  în principalele limbaje de programare: C++, Java, Python, C, JavaScript, PHP, C#, Perl sau Ruby. Deși acest program poate fi asemănător în majoritatea limbajelor, scopul pentru care fiecare limbaj a fost conceput este diferit și demn de luat în considerare. Despre asta probabil vom vorbi cu o altă ocazie. Aici se găsește sintaxa multor limbaje – Learn X in Y minutes.

Personal privesc un limbaj de programare ca pe o unealtă și nu fac un scop din a învăța un limbaj de programare. Scopul este mai măreț. A fi programator este mai mult decât a stăpâni un anumit limbaj sau framework. Este vorba despre a creea și a găsi soluții. La fel cum în orice meserie nu te mulțumești doar cu a ști să folosești uneltele. Îți dorești mai mult. Nu-i așa ?

Eu Programator iși propune să creioneze o imagine corectă despre ce înseamnă să fii programator și te poate ajuta să devii unul.

 

Mai jos te rog lăsa un comentariu sau un feedback.

Pentru întrebări te poți adresa aici.

Please follow and like us: